Day 20 - How important you think education is


Beror på vem man är, vart man kommer ifrån och vad man vill bli.. men jag som kommer från asien, spelar utbildningen en jävligt stor roll - i min släkt och i vietnam, spelar det inte roll hur smart du är, hur duktig du är, hur kreativ du är, hur fantasifull eller hur awesome du än är.. utan utbildning eller att du ens gått i högskolan - ÄR DU INGEN. Hahaha, tur att mina föräldrar inte är sånna TYPISKA asiater och har fått lite swedishblood i sig, så för de - spelar det inte så jätte stor roll, visst det är ett stort plus i kanten.

För mig, är utbildningen fakiskt viktig.. speciellt i framtiden när du ska söka jobb eller vill bilda en familj och få in bra inkomst för att försörja familjen. Vissa jobb måste man ha utbildning, medans andra jobb kräver de bara att du har potential eller kan hantera yrket. Men de som har utbildning, får oftast bättre jobb och klarar sig bättre i framtiden än de utan utbildning. Det handlar inte bara om själva jobbet, även om din kunskap om saker och ting, för man lär sig alltid vettiga saker i skolan (om du inte går i ngn kass cpskola), måste inte vara om ngt specifik ämne, kan även vara språket (hantera olika ord i olika sammanhang t.ex) och matte.

Har du utbildning, så är det garanterat att du klarar dig i framtiden - medans om du inte har utbildning så får du nästan chansa och hoppas på tur i framtiden. True story...

Trackback
bloglovin