Recipe: Carrot cake with pecan



♥ 3-5 morötter
♥ 3 ägg
♥ 3 dl socker
♥ 3 dl vetemjöl
♥ 2 msk bakpulver (JA!)
♥ 1-2 mask vaniljsocker (om du gillar de, lägg mer)
♥ 2 msk malen kanel
♥ 1 tsk malen ingefära
♥ 2 krm kardemumma krydda
♥ ½ dl matolja

♥ 25 g smör/margarin (rumstemp)
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 200g philadephia
♥ 2 msk florsocker
♥ några droppar citron om ni vill
♥ pecannötter

Sätt på ugnen på 150 grader. Ta fram en stor ugnsäker form som rymmer ca. 2 liter vatten. Pensla på smör/margarin/fytande margarin på hela botten och upp till sidorna/kanterna.

Tvätta och skala morötterna, sedan riv de med ett rivjärn i en stor tallrik. Lägg de sedan vid sidan om, och börja viska ihop äggen och sockret pösigt i en bunke. Ta fram en annan bunke och blanda ihop "mjölingredienserna" (vetemjölk, bakpulver, vaniljsocker) och tillslut krydda och smaksätt med kanelen, ingefäran och kryddan. Ju mer kanel, desto godare hehehe (a)

Vänd ner mjölblandningen i bunken med vispat socker och ägg, vispa ihop de och sedan häll ner morötterna och solrosolja/rapsolja (iiiiiiiinte olivolja eller majsolja och absolut inte bensinolja...HAHA kiddin) i smeten och blanda till en jämnsmet, häll ner i formen och ställ in i ugnen i ca. 40-50 minuter. Den ska inte STELNA och inte bli hårt och torrt som bröd, utan vara mjuk. Gå varje kvart och tryck ner en pinne/gaffel för känna.

Enkelt visst? När ni tagit ut kakan, låt den stå svalna tills de inte är skitvarm, skär sedan i mindre fyrkantiga bitar och lägg på en stor bricka/tallrik. Garneringen är ännu lättare, blanda bara ihop allting i en bunke till en rätt så jämn och "fast" smet och stryk på varje kaka, och sedan river/krossar ni pecannötter och strör över och för dekoration, lägg på hela bitar pecannötter. Lägg i kylen i 5-10 min och ät :D

Trackback
bloglovin